Viklaluokan historiikki Tuhannen viklan maa julkaistaan helmikuussa

Kaksikielinen 320-sivuinen kirja viklaluokan 70-vuotisesta toiminnasta Suomessa julkaistaan 6.2. Kirjassa esitellään viklan aikakaudet punamahongin ja puuvillan ajasta ja luokan synnystä Vaasassa 1947 aina nykyisiin lasikuitu- ja dacron-vuosiin saakka.  Kirjan voi hankkia hintaan 40 €.

Tilaukset osoitteeseen: hallitus@snipe.fi. Maksut liiton tilille FI34 5723 0210 0139 05.

Oman lukunsa saavat maan hyvinkin erityyppiset merialueiden ja sisävesien 23 laivuetta idän Haminasta ja Kotkasta Helsingin, Hangon ja Turun kautta aina Kokkolaan ja Kemiin, jossa muuten toimi aikanaan maailman pohjoisin Viklalaivue. Kolmisenkymmentä viklapäällikköä, mestaripurjehtijaa ja veneentekijää kertovat kokemuksistaan. Myös veneen tekniikka, taktiikka ja trimmit kuvataan laajasti. Kirsikkana tortussa on liiton arkistojen aarteista koostettu venerekisteri, joka kattaa Suomessa rekisteröityjen 975 viklan ja omistajien tiedot.

Tiesitkö muuten, että Viklan SM-kisojen historia on huima 67-vuoden mittainen, yli 20000 suomalaista on purjehtinut tätä maailman kolmanneksi suosituinta kahden hengen kevytvenettä ja että useat arvokisamitalistit ja Whitbread/Volvo Ocean Race mestarit aina Michael Berneristä Torben Graeliin ovat aloittaneet uransa Viklalla!

Myös useat nykyiset suomalaiset kilpapurjehtijat, arvokisamitalistit ja perhepursien kipparit ovat tehneet ensimmäiset vendansa juuri tällä veneellä. Oletko sinä yksi kahdestakymmenestä tuhannesta? Ehkä löydät oman veneesi kirjan lukuisasta kuvagalleriasta tai rekisteristä.

Lisätiedot www.snipe.fi