Huviveneiden turvallisuuskatsastustoiminta on Purjehdus ja Veneily ry:n ja Suomen Navigaatioliiton jäsenseurojen harjoittamaa vapaaehtoista veneilyturvallisuustoimintaa. Katsastuksella pyritään varmistamaan, että vene on rakenteiltaan ja varusteiltaan sellaisessa kunnossa, että sitä voidaan turvallisesti käyttää niillä vesialueilla ja niissä olosuhteissa, joihin se on tarkoitettu.


Veneiden katsastus 2020

Veneet tulee katsastaa kesäkuun 23. päivään mennessä. Katsastajat ovat tavoitettavissa seuran satamassa  klo 18-20 seuraavina päivinä:

tiistai 26.5.
tiistai 02.6.
tiistai  09.6.
tiistai 16.6.
tiistai 23.6.

Nostettu perälippu laiturissa katsastusaikoina toimii katsastuskutsuna.

SPL:n sivuilta:

Katsastusluokat
Katsastussäännöt

knot

Yleistä veneiden katsastuksista

Vuosikatsastus tehdään joka kevät kesäkuun puoliväliin mennessä.
Peruskatsastus suoritetaan viiden vuoden välein ja aina seuraan liiittyville veneille tai veneen vaihtaessa omistajaa. Vain katsastetut veneet voivat käyttää seuran perälippua. Katsastamattomilta veneiltä peritään myös laituripaikkamaksu kaksinkertaisena.

Veneiden rekisteröinti

Laki vesikulkuneuvojen rekisteröinnistä tuli voimaan 1.10.2007. Kaikki runkopituudeltaan vähintään 5.5 metriä pitkät moottori- tai purjeella varustetut tai vähintään 15 kW moottorilla varustetut veneet tulee aina rekisteröidä Trafille >>

Rekisteröintivelvollisuuden piirissä olevaa rekisteröimätöntä venettä ei tule katsastaa.