Vesillä liikkuja on riippuvainen säästä. Yleiset sääennusteet antavat osviittaa tulevasta, mutta sään kehittymisen ymmärtäminen lisää turvallisuutta ja mukavuutta.

Tällä kurssilla opiskellaan sääilmiöiden tuntemusta, jota veneilijä tarvitsee mm. turvalliseen vesillä liikkumiseen. Kurssin perustana on ilmatietiteenlaitoksen julkaisema kirja ”Vesilläliikkujan sääopas” (2013).http://ilmatieteenlaitos.fi/vesillaliikkujansaaopas

Kurssilla käydään läpi veneilijän näkökulmasta sekä yleiselläkin tasolla aihetta, mitä on sää? Lisäksi tutkitaan mm. mitä ovat säärintamat, lehden sääkartat sekä mitä taivas meille kertoo.

Tuuli ja puuskat, rintamatuulet ja paikallisen tuulen esimerkkinä merituuli ovat veneilijälle tärkeää ymmärtää, unohtamatta pilvien syntyä ja pilvityyppejä, sumua tai ukkosta.

Tavoitteena on, että kurssin jälkeen pystyt seuraamaan sään kehitystä merellä ja ymmärtämään miksi jokin sääilmiö tapahtuu ja mitkä ovat sen syyt.

Kurssi pidetään kahtena iltana Vaasan Merenkyntäjät r.y.:n majalla Niemeläntie 32, Vaasa 16. ja 17.4.2019 klo 18:00-20:30.

Kurssin hinta on 25 euroa ja se sisältää kurssimateriaalin ja kahvitarjoilut.

Ilmoittautuminen on ohi. Jos kuitenkin haluat vielä kurssille, laita sähköpostia jari piste pakkanen (at) ideavideo piste fi