Syyskokouksessa oli hyvä tunnelma.

Vaasan Merenkyntäjien syyskokous torstaina 22.11.2018 valitsi kommodoriksi edelleen Jari Pakkasen. Jari hoiti kommodorin tehtävää kevätkokouksen jälkeen lyhyen pestin. Nyt syyskokouksen valinnan myötä hän toimii seuraavat kaksi vuotta seuran kommodorina. Seuran hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä, Sean McConnell ja Lauri Katajisto. Molemmilla on aikaisempaa kokemusta hallitustyöskentelystä.

Tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin kokouksessa. Satamassa satsataan mastolaiturin korjaukseen ja kiinteistöissä riittää rempattavaa monessa kohdin. Keskustelussa pohdittiin jopa uuden sisäänajoväylän avaamista satamaan. Jäsenmaksu pidettiin ennallaan, mutta telakointimaksu nousee kympillä parilla venettä kohden. Seuraan liittymismaksu puolestaan laskee 150 euroon.

Kokouksen aluksi palkittiin kilpapurjehduksessa vahvasti esiintynyt ja menestynyt Lauri Katajisto. Laurin miehistö voitti tänä vuonna kilpapurjehduksen Vaasan mestaruuden. Lauri on vuoden purjehtija.

Matkaveneilyn haastamaton pari tänä vuonna olivat Nina Ja Panu Kuoppala. He saivat Mami II:n Ruorin matkastaan maailman merille. Purjehdus kesti 130 päivää ja mittaa kertyi nelisentuhatta mailia.

Jäseniä kokoukseen kertyi oikein mukavasti ja tunnelma oli selvästi eteenpäin katsova. Sitä kuvastanee myös toimintasuunnitelmaan hyväksytty uusi koulutustoimikunta, jonka tehtävä on luoda suunnitelma jäsenistön koulutustarpeiden tyydyttämiseen ja tarvittavan kaluston hankkimiseen.